Bye Malax, hello Stockholm

Om ca. en halvtimme far vi! Fast först måste jag packa ner det sista. Kommer hem på söndag, men kan hända att jag bloggar därifrån också. HEJDÅ :D

Onsdag

Hej! Gick väldigt bra i förhören, vilket känns superbra! Klockan åtta ikväll far vi till flygfältet, tror flyget går nio. Kommer bli såå roligt. Och vad varmt det är idag! Helt otroligt. Vilken bra avslutning på aprilmånad!

Imorse fotade jag lite, himlen såg cool ut;

image208

image209


Tisdag

Hej! Hade så fullt upp igår så jag hade inte en chans att hinna blogga.. Skoldagen helt okej, och den avslutades med munkar ;). Idag blir det att läsa på förhör, har både matte och finska imorgon. Suck och stön.
Imorgon kväll blir det KUL, för vi ska till Stockholm! Gud, vad roligt.

image206

image207

Söndag

Igår var jag ute hela dagen tillsammans med syrran och Josefine, (vår kusin). Vi solade och hoppade på studsmattan. Låg och åt vindruvor, tog lite bilder.. Vi hoppade typ hela dagen, och det känns verkligen, aj, haha. ;p Sen mot kvällen for vi och bowlade, och jag vann! Jag som alltid brukar förlora.. Efter bowlingen for vi och hyrde två filmer, Wrong turn 2 och Planes, trains and automobiles med Steve Martin och John Candy. Wrong turn 2 var helt sjuk. Handlade bara om människoslakteri typ, fy. ;p

image204

image205

Alla barnen

Läste nånting ganska kul för ett tag sen. Ni vet de där alla barnen skämten, som t.ex. Alla barnen tittade i microvågsugnen utom Rut, hon tittade ut osv. haha. ;p Nu läste jag en ny; Alla barnen hade bilddagboken, utom Siv, hon hade ett liv. Ganska bra eller hur? ;)

Hemma

Kom hem för ca. en timme sedan. Var ju som sagt hos Jenny med flickorna. Roligt var det! Satt i solskenet och lyssnade på musik och lite sånt.

image203

Fredag, sommar och sol!

Ja, nästan iallafall. Soligt och skönt! Ska dra iväg till Jenny så fort jag skrivit det här klart. Vi ska träffas med flickorna där, dricka alkohol fri champagne (hehe ;p) och sitta ute på terassen. Måste fara nu, skriver mer sen!


Mary Kay b.u.s.

Igår kväll testade jag Mary Kay´s brun utan sol, som man skulle bli gradvis brunare av, trevligt!
Lite brunare har jag nog blivit än så länge ;)

image202

men åh, jag som hade bestämt att jag skulle börja plugga biologi klockan sex. Istället fastnar jag här. Nej, nu MÅSTE jag läsa.

Protect your future

Hej, hur har ni det idag? Kunde inte blogga nåt mer igår, för blogg.se krånglade.. Kom just in, har varit ute och hoppat på studsmattan :) Klockan sju ska jag med familjen på revy.

Åh, jag längtar så tills vi far till Stockholm! Ska ju hälsa på min kusin, och shoppa förstås ;) 30 april far vi!

Nya toppen;

image201





Måndag

Hej! Kom just hem från stan. Var ju tillsammans med våra "chattvänner" idag. Vi åkte runt lite med buss, sen åkte vi och shoppade en liten stund, och till sist och åt. Var meningen att vi också skulle åka hem med buss, men vi hade varit tvungna att vänta så länge, så vi tog skjuts med min pappa som var på väg från jobbet. När vi svängde ut med bilen från parkeringen vevade vi ner fönstren, och tutade och vinkade till några pojkar som var på väg in i bussen, haha :D

I stan hittade jag ett fint linne, visar senare!


Pretty woman, walking down the street

Blev inget Bergö.. Fast jag har haft kul ändå! Vi tog ut studsmattan och hoppade lite på den. Sen var Alexandra och jag en sväng till Soffi, hem, ut och sprang, och nu sitter jag och ser på Pretty woman. Den filmen kan man verkligen se hur många gånger som helst! Nej, nu måste jag kolla vidare på filmen, hejs ♥

Söndag

Godmorgon! Vaknade för en stund sen, och sitter och äter frukost. Idag ska vi kanske med vesporna till Bergö, och hälsa på en kompis. Annars har jag inte så mycket planerat. Imorgon kommer våra "chattvänner" från Virdois och hälsar på till skolan. På finskalektionerna har vi ibland skrivit med finskspråkiga elever, och nu ska dom komma till vär skola och hälsa på. Vi ska åka in till stan och shoppa och äta också :) Kul dag det kommer bli!

Lördagkväll

Flickorna kom hit, och vi satt och pratade, tittade på film och åt tacos å tortillas. Kul kväll :) sitter och läser Elin Klings blogg, och läser om när hon var till Miami. Intressant! Det verkar finnas mycket bra shopping där, stackars plånbok. Fast jag ska ju jobba i mina föräldrars restaurang i sommar, så man får lite extra cash ;) Läste dessutom på en sida om Miami, och där stod det att det inte alls var ovanligt att se nån kändis! Med lite tur får man kanske skymt av nån? Vem vet?

Elin Kling har en väldigt snygg stil;

image196

Älskar skorna!

image197




Magnum temptation

Idag åt jag en sån. Gott, men smaken var inte riktigt fulländad..

image194

image195

Bio + bilder från igår

Bion igår var jättekul :) den hette "superhero movie". Efter bion gick vi till en klubb där olika band spelade, sandras pojkvän spelade i ett av banden.

på eftermiddagen, innan vi for på bio var Alexandra (lillasyster) och jag och körde vespa och Alex tog en massa bilder då vi körde.

image192

image193

Kurt Wallander (Krister Henriksson) i Vasa!

Kultur

"Wallander" spelar i Vasa

Skådespelaren Krister Henriksson är på besök i Vasa. Foto: Gunnar Bäckman

VASA. Kurt Wallander är i Vasa. Eller Krister Henriksson, som han egentligen heter. På fredagskvällen spelar han "Doktor Glas" på Wasa Teater. Han har varit skådespelare i mer än 35 år, medverkat i tv-serien "Rederiet" och i ett 80-tal filmer.

Men det är genom film-rollen som kriminalkommissarie Kurt Wallander han blivit världsberömd också i Finland.
- Nej, jag har inget emot att folk går på teater för att se Wallander spela, säger Krister Henriksson.

Källa: aftonbladet.

Vi hade ju tänkt att åka och se på den där teatern, men det blev bortglömt, och biljetterna är slutsålda för länge sen.. Synd, hade varit kul att se. Jag är ju ett fan av Wallander-filmerna ;) Förresten, hur kan man vara världsberömd i Finland? Haha. ;p


Fredag

Oj, oj vilket väder det är idag! Soligt å härligt. Känns ju som sommar! Sitter här och äter vindruvor, och tittar ut genom fönstret, haha. ;p mamma kommer snart hem, då ska jag äta lövbiff...mm! Ikväll blir det möjligen bio med flickorna, och sånt kul.

gå ut och njut av det fina vädret folk, det ska jag göra ;)

Torsdag

Hej! Idag har jag varit med tjejerna och kört vespa, surprise, surprise! ;) vi var och till en pizzeria och åt också. Sen följde jag med dom hem, innan jag själv åkte hemåt.

Ikväll blir det väl att fara ut och springa e bit, se på tv och ta det lugnt.. :) Pappa ringde till resebyrån idag, och dom skulle väl skicka mejl när allt e klart.

Nu
ska jag leta upp lite fakta om Miami!

Miami

För några dagar sedan började vi fundera på vart vi skulle resa på sommaren. Först tänkte vi åka till Grekland, men dit har vi varit förut många gånger. Då sa jag New York, men pappa tyckte inte att det var en så bra idé, eftersom det inte finns några stränder och sånt där. Sen började vi fundera på Miami i Florida. Där finns det många fina stränder, bra shopping, fina ställen osv.

Idag ringde pappa till en resebyrå, och dom skickade uppgifter på flyg och hotell som skulle passa för oss. Imorgon ska pappa ringa och boka! Inget är ju 100 %, men hoppas, hoppas! Tänk vad hääärligt att åka dit! Och en MASSA shopping! Och där finns Universal studios, ni vet där dom spelar in en massa filmer. Åh, guuud va kuul! :D det bara vattnas i munnen, haha. Dessutom är ju, som ni säkert vet, dollarn jättelåg nu, så om man ska fara ska man ju fara nu. På sommaren är det också riktigt varmt där, ca. 30 grader där, och ingen säsong. Det betyder att man slipper en massa turister + att priserna säkert är lägre!

image191



Onsdag

Jag hinner inte skriva nåt mycket alls nu, ska till Jenny och äta tacos & tortillas och lite sånt :) kul! Ska och handla med Sandra och Anela före, så jag måste hem efter vespan och sen till butiken. ;p (är hos mamma nu)
Hörs!

Ändrade planer

Det blev lite ändrade planer, Soffi och Jenny kom iallafall, så vi har kört runt hela kvällen :) Vi stannade vid en fors och åt lite godis och sånt. Det var jättekul! Himlen var alldeles rosa när jag körde hemåt. Hade inte med mig min kamera, men här är en annan solnedgångsbild.

image190

;p

Vi hade ju tänkt ha välkomstfest för Jenny idag eller åka ut och köra vespa, men det verkar inte som att nån får/kan komma.. Jag har ingenting att göra, så jag åker väl ut en sväng ensam på vespan då. Måste dessutom handla ingredienser till sallad, det ska jag äta då jag kollar Gossip girl kväll ;)

Tråkigt att det ska vara snö och kallt fast det är april.. Hoppas det blir nåt varmare snart!


image189

Tisdag

Idag hade jag ingen lust alls att åka till skolan, men måste man så måste man. ;p Min kompis Jenny hade kommit hem från Teneriffa, och hon var jättebrun! Vi ska kanske ha välkomstfest för henne idag :) Vi funderade på nån middag eller nåt, men vi får se.

 På morgonsamlingen fick vi veta att vi ska ha nån sexundervisning idag, så de tre sista timmarna blir det bara att lyssna på det.. Bättre än att ha finska och huslig ekonomi åtminstone. ;p



Måndag

Jag måste uppdatera oftare! Men idag åkte vi till besiktningskontoret, jag gjorde provet, och klarade det :) Sen har jag kört vespa hela dagen, så ni kanske förstår att jag inte har så mycket tid för att blogga då. Efteråt åkte vi till abc för att äta, och fira. God mat hade dom där! Det var skitkul att köra vespa, fast KAAAALLT! Hoppas det blir nåt varmare så slipper man frysa.

Har varit mycket prat om forever21, och man blir faktiskt sugen på att beställa nåt, fast vi ska ju snart till Stockholm, dessutom vet jag inte om de skickar till Finland, ;p Nån som råkar veta?




Vårbilder

Några bilder jag tog förra året i april/maj;

image183

image184

image185

image186

image187

image188

vad tycks?

Mimmi

Här är en av våra katter, visst söt? ;)

image176

Söndag

Hej! Hur mår ni idag? Själv är det helt okej, mina kusiner är här nu, vi tittar på Scary movie 4 :) Idag ska jag inte göra nåt speciellt skulle jag tro, bara slappa.. Jahapp, nu vill mina kusiner se vespan men jag skriver senare igen!

rastlös


Jag känner mig så himla rastlös. Det bara rycker i benen, och jag vill ut och springa! Men det kanske är lite väl sent för det nu?

image175


bilden hör ju inte direkt ihop med texten, men nu får ni åtminstone nånting att se på ; )


27 dresses

Gud vad bra film! 10 av 10 :) Se den!

image172




efter bion gick vi till Hesburger för att äta, men jag nöjde mig med minimorötter ;)


Bilder

Några bilder vi tagit;

image166

 På Soffis begäran ;O den där tanten plockade mina ögonbryn för smala, men det växer väl ut igen.


image168

            Soffi :)

image169image170

Soffi ville att jag skulle publicera den här bilden för att hon skulle skämmas lite för att hon såg ut som en kråka?


Lördag

Ursäkta, jag har inte hunnit skriva nästan nåt idag heller! När jag vaknade läste jag lite på mopedkörkortet, åt frukost, och for sen ut och sprang en stund. Åt lite tacos, sen for jag hem till Soffi. Vi har fotat lite, och ska väl snart laga milkshakes, mm :) Visar bilderna sen!

Förresten, idag ska jag på 27 dresses på bio, säkert bra. Nån som sett den? :)

♥♥

Fredag

Har inte hunnit uppdatera förrän nu, jag var ju på ansiktsbehandling direkt efter skolan, sen hann jag bara hem och byta kläder förrän jag for till Anela. Vi hade tjejkväll. Det var mycket trevligt ;) Vi dippade morötter, åt vindruvor och snackade skit. Hur kul som helst!

Jo, den där ansiktsbehandlingen, hon peelade, noppade ögonbrynen, smörjde in en massa krämer och tog bort orenheter från hyn. Fy faaaan vad det tog sjukt när hon tog bort orenheterna. Kändes som om man skulle ta en pincett och knipa allt vad man orkar på typ hundra olika ställen i ansiktet. Eller det var vad hon gjorde i och för sig.. fast hon använde antagligen ingen pincett. Till sist satte hon på en ansiktsmask, och när jag var klar så var jag JÄTTEröd på de ställen hon knipit med den där hemska saken ;P så då sminkade hon över det lite.. Hoppas att det har gått bort nu. Jag vet ju inte, eftersom jag fortfarande har foundation ;P.

Förutom att det tog så sjukt när hon gjorde det där, var det helt okej :)

Jag hann också få med mig den här från stan. Den hade jag på mig ikväll.

image164

provkörning och ansiktsbehandling

Vespan kom idag, och jag har provkört lite. Gick nog bra. Längtar tills måndagen då jag får ta kortet. Hoppas jag klarar det! Efter skolan i morgon ska jag på ansiktsbehandling till bodyshop, har ett presentkort dit så :)

image163


Dragqueen & dragking

Elevkåren i skolan hade kommit på ett tema som vi hade idag; vi skulle vara dragqueens och dragkings. Ni vet då pojkar klär ut sig till flickor och tvärtom? Jag steg upp klockan sex och for till Soffi där vi klädde ut oss. Vi satte på oss hennes pappas byxor och skjortor, haha ;P sen då vi kom till skolan hade de flesta inte klätt ut sig.. lite skämmande, men det gick väl bra :) fast jag glömde att ta med kameran, så jag har inga bilder på oss :/

Efter skolan for jag till Soffi, var där en stund, och nu är vi hemma hos oss. Idag klockan åtta kommer vespan, ;D
Nu kom Josefine och Alexandra, vi ska spela in en film :)

Mockarutsbakning

Min syster Alexandra bakar mockarutor :)

image160

image161

image162

snart ska vi smaka, säkert jättegooott :D

Sverigeresa 30 april

Det blev ju ingen Stockholmsresa med Sandra och Soffi på grund av olika saker. Men istället ska min syster Alexandra, jag och mamma åka till Stockholm med min faster och två kusiner, Josefine och Johannes, Josefines blogg är: www.missjosso.blogg.se Vi åker 30 april, på en onsdag, och kommer hem på söndag. Ska bli så kul! Där finns ju många butiker som inte finns här, t.ex. Gina tricot. :) åh, jag längtar!

image159

Vespproblem

Vespan kom för en timme sen ungefär. Jag startade den och provkörde, fast den bara stannade hela tiden ;/ det var nånting med förgasaren, så några som jobbar i affären vi köpte den från kommer efter den imorgon, och fixar den. Synd att det skulle vara fel på den.. Jaja, det tar väl inte så länge för dom att fixa den förhoppningsvis :)

På måndag fick jag tid till besiktningskontoret, hoppas att jag klarar det!

Snart kommer Gossip Girl, det får jag inte missa!

Tisdag och jag försov mig

Jag vaknade halv åtta då pappa väckte mig, men tänkte att jag skulle sova några minuter till. (bussen går ungefär 20 över åtta). Nästa gång jag vaknade var halv tolv. Oj. Jag hade då bara en finskalektion och huslig ekonomi kvar. Så jag tänkte att jag lika bra kunde stanna hemma och läsa på prov, för det är nog viktigare. Så kan det gå ibland!

Idag kommer vespan, wohoo! Nu ska jag plugga, så jag kan ägna mig åt vespan då den kommer. ;)


Smoothie och löparrunda

Var ute och kutade några kilometer i regnet. Jag älskar regn, härligt att vara ute och springa när det regnar, men samtidigt mysigt att sitta inne med en bra bok och varm oboy ifall man hellre vill det. Så har man nåt att skylla på vet ni ;)

När jag kom hem kände jag för nåt nyttigt och gott, så jag gjorde en smoothie.
Jag slängde i lite blåbär, några jordgubbar, naturell yoghurt och en skvätt ananasmandarinjuice. Mixa. Klart!

image156


image158



Vet inte riktigt när jag går och sover, men jag säger gonatt nu ifall jag inte skriver nåt mer idag, så godnatt!


Rainy night

Mina ögon blöder, och jag vill bara spy ;P ursäkta, men jag är sååå trött på att läsa på samhällsläran. Så jag gick ut och tog en regnbild istället, men jag var tvungen att ta en bild snabbt, annars skulle kameran blivit plaskvåt!


image155

Regn + ännu mera regn=lockigt hår

Jag har självlockigt hår. När det regnar blir det ännu lockigare. Då ser jag nog mer ut som en pudel. Kul, kul.


image154

Måndag

Hej! Kom just hem från stan, Soffi och jag var och övningsskrev mopedkörkortet. Dom hade datorer där, så det var bara att gå dit och öva. Man kunde göra ett låtsas förarexamen, och jag klarade det båda gångerna, så man får väl hoppas att det går lika bra när jag ska ta det på riktigt!

Soffi, Sandra och jag har funderat på att sätta upp lappar om att vi kan sitta barnvakt. På helger kanske, men framför allt på sommaren. Vad tror ni om det? Nån som provat?

Nu ska jag äta spaghetti!


Blommig tunika

Jag vet att det redan finns hur många bloggare som helst som skriver om mode, då kan det ju inte skada med en till, eller hur? ;)

image153


Det är alltså 29.20 euro. :) Den här tunikan var jättesöt, eller vad tycker ni?
 

Läkerol-makes people talk

Var ute på en liten joggingtur i kolmörkret. Jag hade så mycket energi, och behövde frisk luft. Nu känns det bra igen. När jag kom hem åt jag lite läkerol, jag älskar det! 

image151

image152

Söndag

Satt uppe halva natten igår och tittade på sex and the city. Sen gick jag och sova, och när jag vaknade åt jag frukost, sen hamnade jag framför teven igen. Så himla bra serie! Idag känner jag bara för att slappa, och läsa lite på mopedkörkort. Fast kanske måste ut på en löprunda också, annars försoffas man väl.

nu ska jag titta vidare, hej så länge!

Jordgubbar

Kvällens program: Äta jordgubbar och vindruvor och titta på dvd-boxen jag hyrde + plugga om jag orkar.


image147

image148

image149

image150

megastora jordgubbar!




Vespan

Vi var till två butiker och tittade på vespor, och vid den andra hittade vi en fin. 4-taktare med två års garanti :>
Hade inte med mig min kamera, men mobilen funkar ju i nödlägen ;) Blev ju hyfsat bra kvalité ;P På tisdagen kör de hem den åt mig, sen är det bara att ta körkortet, och då får jag susa fram på den här :D

image144



Därefter for vi och hyrde filmer, jag hyrde en Sex and the city box, har hört att den serien är jättebra, har faktiskt aldrig tittat på det förut. Sista destinationen var en restaurang där jag åt en jättegod lövbiff med klyftpotatis :)

Lördag

Godmorgon! Har ni sovit gott? Det har jag, fast pappas telefon ringde kvart över 6, och ringde jättehögt, så då vaknade jag, men somnade snabbt om. Idag ska vi till stan och titta på vespor :) Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kommer väl på nåt!

Det här kom igår från h&m;


image143


Fest + dröm

Hemma igen! Det var en helkul kväll, vi åt vindruvor, kiwi, apelsin och torkad frukt ;) Sen spelade vi spel och skrattade massor. Imorgon blir det hoppeligen att åka och titta på en vespa med pappa och Soffi.

Förresten, inatt drömde jag nåt ganska wierd. Jag var vid inspelningsplatsen av Gossip girl, och stod och stirrade på en bänk som jag kände igen från serien. Jag bara; "Men se här, där satt ju Serena och alla dom där snygga killarna!" Sen plötsligt var jag i Rom, fast det var i samma land? Sen minns jag inte så mycket annat ;P konstigt man kan drömma ibland.

Nu ska jag sova, gonatt ♥

Fredag

Ikväll ska vi vara hemma hos Sofie, halv sju-sju ska vi dit :) Vi ska ha en "hälsokväll", alltså med nyttigt snacks istället för chips å godis. Passar ju bra för mig, jag försöker ju äta så hälsosamt som möjligt! Mamma ringde för en minut sen att h&m paketet har kommit, så nu ska jag dit och slita upp paketet!

Kalas ;D

Är hemma hos min faster och mina kusiner nu :) vi har ätit tårta och sen gick vi ut, och Josefine och jag fotograferade Johannes (kusin) ,då han körde cross och fyrhjuling.

image139

              muums!

image140

          yeey, Johannes kör grovt ;) han e bara 9 år, och den här crossen 
          fick han då han var fyra ;P

image141

   Josefine och Alexandra :)

image142


Torsdag

Hej! Torsdag, och snart helg. Imorgon ska jag kanske till Sofie på fest/filmkväll med resten av flickorna. Blir kul isf :)På lördagen ska pappa och jag och titta på vespor, Soffi skulle kanske också komma med.

Idag fyller pappa och min faster, så vi ska väl äta tårta idag då :) Grattis till dom! Sen får jag inte missa Du är vad du äter heller ;)

Vårjacka

Tog ju fram en av mina vårjackor idag. Jag tycker den här är helt okej. Fräsch på nåt sätt !

image138

Onsdag

Hej! Det är ca. 12 grader ute, så skönt! Det känns att sommaren är på väg :) Man borde vara utomhus hela dagarna när det är så här fint. Jag väntar fortfarande på h&m paketet, kan det inte komma nån gång? Jaja, får väl vänta tills nästa vecka ;P Tog just fram mina vårjackor, är lite varmt med kappan som jag hade idag, hehe ;) Jag vill att det ska vara sommar nu, så man kan gå runt barbent, i snygga brillor och söta ballerinas. Ligga på stranden och steka sig.. härliga tider!

The perfect storm

Nu ska jag titta klart på The perfect storm som pappa och jag började se på igår kväll :) Såå spännande!
Hörs imorgon, godnatt ♥

image137


Bullar

Bullarna blev jättegoda! Och BIG size, haha ;)



                            FÖRE

image135


               EFTER


image136

;D


Tisdag och blogg.se funkar igen!

Äntligen funkar blogg.se igen! Vad har jag gjort under dom här två dagarna då.. På lördagsnatten satt jag ute på balkongen med min lillasyster och två kompisar, åt chips och läste spökhistorier ;) det var kul. På söndagsmorgonen vaknade jag klockan ett, eftersom vi varit uppe så länge, och på dagen var jag för trött för att göra något ;P På kvällen såg jag självklart på Wallander, hemligheten. Tror det är sista filmen.. Fast jag har hört nånting om att det skulle komma 13 nya filmer?

Igår gjorde jag heller inget speciellt, var ute och sprang, läste på mopedkörkort och såna nödvändiga saker. Ska väl ta körkortet om en vecka eller så :)

Idag ska jag baka bullar, har en läxa i huslig ekonomi, så. Bullar är gott! Sen lite senare ska jag titta på Gossip girl, andra avsnittet :)


image134

              lördagsnatt :D

RSS 2.0